Happy X-mas (War Is Over) - John Lennon

Vi slänger in en gammal bild i väntan på annat och längtar inte till julen! =)

15.56

Inte haft någon tid att uppdatera sen sist (nehe?) men nu sitter jag i alla fall här igen, precis hemkommen från skolan och med de där två arbetena kvar.. kul liv.

Imorgon bär det i alla fall av ner mot Stockholm för att hämta upp Canadaresarna och sen blir det fjällen över lovet! Får se om jag tar med mig datorn, men kommer nog i vilket fall som helst inte åt nått internet. Fortsätt ändå kika in, för ska ladda upp med lite tidsinställda inlägg med bilder ur arkivet. Kan ju inte låta bloggen ligga och sova en vecka för att jag inte kommer kunna uppdatera realtid.. så några inlägg i veckan kommer det komma upp i alla fall.

Och kommentera bilderna, så blir jag glad =)




Ledsen, arg och besviken - Ingemar Olsson

Okej.. om förra inlägget var drygt så är det här even jobbigare! Min 7 sidor långa uppsats är putsväck *poff* borta från datorn. Eftersom jag igår öppnade dokumentet jag skrev i från ett mail så sparades det bara i en temp-mapp och att jag då satt och ctrl+s sparade var 5e minut var ju totalt värdelöst. Nu ska jag istället skriva om hela arbetet, kul!

Vill ni ha något roligt att läsa i väntan på nästa blogginlägg - som blir efter arbetet är klart.. så har ni här en rapport om hur det ser ut angående de mänskliga rättigheterna i Rwanda. Visserligen är rapporten några år gammal, men whatever..

Tyck synd om mig - Melissa Horn



Internationella Relationer och Geografi. Bland de 'värre' ämnena och jag kan inte se vad som är intressant i dem.. har nu skrivit 7 sidor om mänskliga rättigheter i Rwanda, ska finputsa lite på diskussionen också och sen skicka in det. Vad kommer jag ha för nytta av det sen?! Ingen alls, för så fort jag lämnat in arbetet så kommer jag ju släppa det?

Jag tycker skolsystem är lite konstigt..förstår inte vissa saker som man ska lära sig.

Midvinterkyla...

-20 håller i sig och jag kunde, trots att jag höll på att frysa ihjäl - har aldrig varit så nära döden pga kyla tror jag, inte hålla mig från att stanna till i mörkret och kolla ner på alla änderna vid tiskenbron. Var tvungen att kolla så ingen fryst fast, inte för att jag hade kunnat göra nått ^^ Tyckte verkligen så synd om de stackars änderna ikväll... askallt och så ligger då på isen.. de är väl anpassade, men jag tycker det skulle vara kallt ändå.

Ajja.. bilden är från ungefär samma ställe fast på sommaren, lite innan bron..

13.24

sitter i skolan och ska försöka skriva ihop ett bra arbete om produktion och konsumtion. Får jag MVG slipper jag skriva sista uppsatsen i Geografi och är klar med kursen sen. skönt! så jag hoppas på det bästa..
barnvakt ikväll så återkommer senare..

Death Whispered a Lullaby - Opeth


Max 500 - Kent

Idag är det riktig knastersnö ute. Sån där som gnäller när man går på den och som vägrar lämna vantarna.
Just nu finns det inte så mycket att berätta om livet, sitter hemma och inväntar lov, efter lovet drar vi igång fyra nya kurser i skolan och jag får förhoppningsvis lite mer att göra. Yes..!

Funderar på en Harry Potter, men blir nog ingenting med det, som det brukar bli när jag ska se på film..


För övrigt..; låten Max 500 med Kent
för det första har jag aldrig vetat vad låten heter eller vem som gör den --> google <3
för det andra så slog jag upp det + texten idag och gissa vad?

500 mil i snön
Ett UFO över sjön
och i en blixt ser jag


så går visst texten.. jag har alltid trott att det är:

500 mil i snö,
du får, än en chans igen
....



haha... men lyssna..det låter ju precis så? jag hörde inte rätt text ens med texten framför mig första gången.. dagens upptäckt kanske..

Elin - Kapten Kermit

Minst sagt skum bild, creepy blick och falsk leende, men så kan det vara. Den var ännu skummare innan jag fixade till vitbalansen och lite annan färg. Helt gul. Är fortfarande lite gul, men vill inte redigera bilden så, bara fixa färgbalansen. Kan i och för sig inte heller, är väl därför med ^^

Har inte gjort så mycket idag, så får bli ännu en bild från i lördags hos mormor och morfar - direkt efter mitt fina fall som gav mig ett fint blåmärke på benet - precis där jag slog i sparken på spetsen/kanten. Aj.

I Don't Like - Done With Dolls

För många år sen, jag var kanske 10 år? så var vi i Kungälv och en av kvällarna så skulle vi ha fredagsmys (som var standard i vår familj varje fredag på den tiden.. =) ) Chips är typiskt fredagsmys som ingen kan ha missat, inte nu med OLW reklamen. I alla fall så hade vi även köpt nötter den fredagen, chilinötter, en favorit. När kvällen närmade sig sitt slut så hade jag ätit nästan hela 400-500 gr påsen och det slutade såklart med att jag inte fick behålla någonting av det istället. Spydde en massa och efter detta så äter jag inte chilinötteR!

När vi kom in igen efter tolvslaget på nyår så bjöds vi på chilinötter såklart och jag tog en, tänkte att det där måste jag väl ha kommit över - men icke. Åt en, den andra spottade jag ut. Traumatiskt ^^ '

Haha, det är ganska roligt hur hjärnan spökar ibland.. att den kommer ihåg den smaken och associerar den med det tillfället.

nytt utseende

kändes som att det behövdes en förändring så både header och sidobild är utbytta. skönt.

Our House - Madness

Jag skulle i fredags försöka arrangera en "House-bild" till en hemsida och det var inte det lättaste att få mysig husgruppskänsla (mysig-sitta-hemma-hos-någon-det-är-lite-personligt-känsla) när rummet är vitt och väggarna kala. Sofforna som står utmed varsin vägg (gick inte att flytta så mycket pga platsbrist) och det är ett för litet rum för att försöka få det att se ut som ett vardagsrum eller liknande. När "scenen" väl var uppställd så fanns det inte många vinklar eller utrymmen att fota ifrån - såklart.

Men bilder blev det i alla fall och nu har jag rensat igenom dem + fixat lite.


Är desperat efter fotoideér, för har verkligen inte fantasi för vad kameran ska få se och har tröttnat på alla träd- och snöbilder...

Winter - Joshua Radin

Var som sagt hos mormor och morfar ute i skogen igår och tog lite bilder..

Nu är det en skolvecka kvar, sen blir det fjällen - mys! Men nu är det idag och de många minusgraderna håller i sig, så jag planerar för en dag med film, musik, chips/popcorn och filtar!

Två bilder från igår i alla fall, enjoy.

motljus

Igår fyllde mormor år så därför har jag varit hos mormor och morfar idag. Var ute och tog en del bilder med syster men just nu blir det bara de här, tills jag hunnit kolla igenom bilderna och så där.




Katrina & The Waves - Love Shine A Light

Oj, läskigt. Skulle skriva låten för inlägget och blev tvungen att googla på vilken artist det är, och tro det eller ej - det är samma artist som till låten för ett av inläggen igår - som jag även då fick googla fram för jag bara hade låttiteln.

Och det gjorde även att jag glömde totalt vad jag skulle skriva om^^

Det är verkligen vinter här i Falun i, sjukt kallt och mycket snö. Det är kallt i kyrkan och i skolan, men som tur är så drar det i alla fall inte kallt hemma. Har inte så hög temperatur på mitt rum för vill inte ha för varmt. Men det drar i alla fall inte som det gör på andra ställen. skönt!

Katrina & The Waves - Walking on Sunshine


Tänk alla soluppgångar vi fick i Indien. Under den nästa tre veckor långa resan så vände vi på dygnet en del, men inte på det hållet man brukar utan vi gick upp tidigare och la oss tidigare än vanligt - ovanligt.

Alarmen stod ofta på fyra, halv fem på mornarna och redan vid halv nio, halv tio så stupade vi alla i säng. Vissa undantag med kvällstiden men annars var det nog ungefär så. Vi gick på känsla och kollade aldrig på klockan när vi skulle lägga oss. Det hände ett par gånger att vi kom hem från dagens bestyr vid 18-tiden och när vi sen skulle äta middag så saknades någon eller några - som trott det var senare och gått och lagt sig, men då fick gå upp igen.

I Sverige funkar det inte, här är vi alla slavar under klockan och punktliga med allt vi gör. Jag vet inte vilket jag föredrar faktiskt, men att inte kolla klockan och tänka "nu ska vi visst sova" var hur skönt som helst!

Ja, jag vet inte vad jag ville säga med det, men tågresan igår gav så mycket "Indienresan" minnen, eftersom både Ullis och Olivia var med till Stockholm igår.

Jag saknar det lite, att bara ta dagarna som de kommer, fast ändå inte. Vi hade många tider att passa när det gällde tåg och liknande, men det var ändå en frihet och frihetskänsla som aldrig finns i Sverige.

My Way - Limp Bizkit


Ibland är världen ganska dassig, inte riktigt så här mycket, men bilden får förstärka det.
Jag har i alla fall inga hål i tänderna =)

Far-jag-kan-inte-få-upp-min-kokosnöt - känsla


Tågförseningar, borttappade plånböcker, långsamma föreläsningar (säkert lite intressant med), försvunna människor i tunnelbanan, GALEN tant och sist men inte minst - 3 personer kvar i Stockholm när tåget började rulla hemåt. (och en överdrivet tydlig lokförare hem..)

Förhoppningsvis sitter de tre nu på ett senare tåg mot Falun och kommer hem runt ett någon gång istället, plånboken kom tillbaka. Tanten brukade hänga där, var visst bara att get used to it. Telefonerna fixade att vi snabbt hittade på de som försvann vid tunnelbanan.

Vi kom hem i alla fall, nästan alla av oss och vi hade trots allt en ganska kul dag.

Skriver mer om det imorgon, nu bblir det ett avsnitt av något och sen sängen för tidigt tandläkarbesök imorgon.

Stockholm - Lars Winnerbäck

Off to Stockholm, uppdatering ikväll. Om vi har den turen att vi kommer både dit och hem vill säga, vi håller tummarna för SJ nu!


Bilden? Jag vet inte... kunde inte ha ett inlägg utan bild ^^

Viva La Vida - Coldplay

Jag hittade i förrgår en gammal stickning från högstadiet och bestämde mig för att dra upp den, utplåna minnena från den skolan. Dessutom var benvärmarna (?) och mössan riktigt fula, pinsamt fula ^^


Sen hittade jag även en påse med massa lila garn och bestämde mig för att slå ihjäl lite tid genom att virka. Jag har stickat lite förut, i skolan och så, men har nog aldrig virkat riktigt..mer än börjat lite smått på saker som jag avslutat lika fort. Det gick i alla fall snabbt att komma på hur man skulle göra och redan efter ett par varv satt det i fingrarna.

Dock så tog det inte så lång tid som jag trott det skulle göra, så det fyllde inte sitt syfte som tidsfördriv särskilt bra. Mössan tog mig ca 1,5 timme att göra, vantarna tog lite länge tid (och blev sämre..) och inte gör bilden dem rättvisa heller..



Så nu hamnar väl även de här i en låda och så hittar jag dem om tre år och bestämmer mig för att dra upp dem? Inte helt orimligt.

Kôrv med mos - Bröderna Djup

Jag vet inte om jag ensam om detta, men finns det någon tråkigare restmat att värma än potatismos som är kvar från gårdagen? Det blir alltid så torrt och stabbigt och aldrig lagom varmt. Potatismos är verkligen en färskvara!

Så idag när jag rotade i kylskåpet för att hitta något till lunch och det stod just potatismos från igår på en hylla så testade jag att klicka ut mos på ett bakplåtspapper, hälla över flytande margarin och sen ställde jag in dem i ugnen. Varmt (250 kanske?) och nästan högst upp, på dem hade jag vanligt salt, flingsalt hade sabbat konsistensen helt. De ugnsteka potatismostopparna blev i alla fall supergoda tillsammans med chorizokorven =)

Och för den som undrar varför det ser ut som jag lagat mat till ett barn - jag har upptäckt att korven blir godare så här. Varför? För det blir så mycket mer stekyta förstås =)


Och efter så var jag så sugen på fruktsallad, men det fanns inte så många olika frukter hemma.

Lösningen:
Skar upp en liten banan och nästan en hel apelsin, hade på lite sirap och lite grädde (matlagningsgrädde var det som fanns hemma), siktade över lite kakao för smakens skull och hade i lite lemoncurd för att få det lite mer syrligt. Geggan som det blev av detta såg inte alltför aptitlig ut så jag toppade med lite strössel (inte så gott, men fint) och kokos. Super! Hade det funnits choklad hemma så hade den varit en självklar ingrediens - hackad! =)

River Flows In You - Yiruma

Kylan har än en gång trängt in i mina benhinnor och för varje steg så känns det som att fotleder och benhinnor är måltavla för en knivkastare. Fantasin på vinterbilder tryter då det aldrig finns människor eller ens djur att fotografera, utan bara träd, grenar, stenar och snö i mändger.

Ja, så är det just nu. Ligger och funderar på om vi kommer ta oss till Stockholm imorgon med tåget, med inställda tåg och SJ som genrellt inte fungerar som de ska under de kallaste månaderna så är det tveksamt, men hoppas kan man ju alltid. Lite bilder från huvudstaden är alltid okej, hoppas det blir fint väder!

Inplanerat är besök på UI och FOI, men däremellan ska nog hinnas med lite annat också hoppas jag. Dock så ligger andra besöket, FOI, i Kista tror jag.. så vi får väl se hur det blir med den saken.

Brunch står på schemat nu och sen ska jag skriva ner det sista av självvärderingen runt projektarbetet. Efter det ska sista tummen virkas och sen ska jag försöka få till en halsduk tror jag. Om jag kan.



Vinterpromenader i Falun kan ibland leda mig till nya upptäckter. På sommaren ser den här platsen bara skräpig ut, men inte när den är täckt av ett lager vit och ren snö. Mys!


tillsvidare..


..så kommer här bara en dålig cam-bild på en nästan färdig mössa, den har nu även en svart kant längst ner. 

bild på den + vantarna kommer väl sen, men är inte värt att gå upp ur sängen för att hämta kameran till det just nu.

Timmen av innebandyspelande, under barnvaktskvällen känns i knäna - oj vad osmidig man ska vara då.. tss, det märks så fort jag tar en dans-paus att jag stelnar till, kul. hållbart.

Rehab - Amy Winehouse

Nu tog jag tag i de där äckliga silverbesticken, mest skedar, som så länge legat i kökslådorna. Lekte lite kemist i köket, fick vädra ur av de starka ångorna - men det gav resultat!


Numera ser de ut så här istället:
(har lämnat en "o-behandlad sked" där i mitten för att se skillnaden)

Hur gjorde jag då?
Jag klädde en ungsform med aluminumfolie samtidigt som jag kokade upp vatten i vattenkokaren.
I med besticken i formen (på folien)
På med matsoda(bikarbonat) och häll sen kokande vatten över.
(Akta det bubblar lite!)
Låt ligga ett par minuter (typ 10)
Skrubba med en gammal tandborste om det skulle behövas.
KLart!



Curly Sue - Takida

Sitter och funderar på en lockpermanent. Större lockar, men blir nog inget av det..

En långtråkig söndag i mängden och finns inte så mycket att säga.
Spotify, godis, en bra bok och ett bad får det kanske bli?


Visiting Relatives - Aaron Zigman

Av systrarna fick jag i 18årspresent välja på biobesök/hemmamyskväll/curling/.../valfritt annat
så ikväll blev det myskväll á systrarna Davidsson ute i Saras place och de hade laddat upp med 1,5 kg godis, 500 gr chips, läsk, dip och massa annat. + filmerna My Sister's keeper och Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
Mysigt och varmt, jag var lite okänslig och bad dem efter ett tag att släcka ljusen, för det blev för varmt ^^ =)

Med magen fylld av godis och annat så planerar jag för lockigt hår imorgon, i alla fall innan duschen.. eller ja, var mer tidsfördriv tidigare under dagen.

The Rose - Bette Midler

Livet är en dans på rosor. Ibland nere på de taggiga stjälkarna.

Idag verkar alla vara ute på Runn i det fina vintervädret, tror det är runndagar till och med kanske? Eller inte, ingen aning ^^

Såg precis en dokumentär från Indien, ett barn som föddes med två huvuden. Läkarna försökte övertala familjen att få behandla barnet så det tog en massa tid istället för att de skulle kunna sätta igång direkt. Som läkaren sa; att i andra länder så hade man ju bara åkt ambulans in direkt, här måste de övertyga familjen.

Så barnet dog i alla fall. End of story.

insnöad

Har lyckats ta mig in och sedan ut hit igen, nu lyckats skotta en liten gång bara för att komma igenom. Detta skedde dock inte utan blöta strumpor och skor, byxor och fötter (fast jag inte ens hade strumpor på mig från början..) Märkte ner jag skulle springa in (ja, jag valde det) att benen sjönk ner ungefär till knäna i snön och några dörrar var igensnöade. Kom i alla fall in.. Skottade mig in i garaget för att komma åt frysen där och har sen legat och värmt upp mig i soffan under en filt.

Ikväll blir det Borlänge och jag hoppas på att slippa köra, av den enkla anledningen att jag inte vet vart man kan parkera dit vi ska ^^ (nädå, grundandledningen är att jag inte ville ha ansvaret att köra folk i det här vädret och väglaget^^) men får se, behövs det så är jag fit for fight, var ju precis och hämtade ut körkortet hos posten =)

fail


vart tog vägen vägen?

morgonens största problem;
1. Jag tar mig inte in till huset
2. Min telefon funkar inte och kan alltså inte ringa in om skottningshjälp
3. Jag är sjuuuukt kissnödig

Eye of the Tiger - Survivor

Idag har snön vräkt ner hela dagen och jag har gått upp och ner till skolan + ner till stan en gång i kväll. På väg ner var det bara pulsa i snö som gällde, vilket träningspass! Plogarna har fullt upp och jag önskar jag hade detsamma. Men så var det inte.

Imorgon lämnar vi in projektrapporten! (skulle gjort ikväll, men den ligger på en dator i skolan) känns bra, eftersom deadline är på onsdag! Det är inte så Falufri:igt att lämna in saker innan deadline, men det känns väldigt bra faktiskt. Nu släpper vi projektrapporten och går vidare på självvärderingen och behöver nog putsa lite på loggboken, sen är projektet avslutat - för gott. Skönt, men lite tråkigt, skulle gärna ha Indienresan kvar framför mig..

På tal om den så får vi väl ta någon bild därifrån nu då.. för en fotoblogg utan bild i inlägget går ju inte.

Frukost i nationalparken, mysigast ever. Man stannade till med jeeparna på angiven plats, (enda stället man fick hoppa ur bilen,) och dukade upp frukosten på motorhuven. Sen myste man under tiden som solen gick upp och man kunde börja plocka av sig halsduk och tjockaste tröjan/jackan. Aporna tjattrade lite på avstånd (en dag var de framme vid "toaletten" till och med, alla var förvånade (guider och så, de hade inte varit med om det tidigare - tyvärr ett dåligt tecken..) under tiden som man åt det nybakade brödet med olika risblandningar eller annat diverse mataktigt. Teet, som för övrigt är det enda goda teet jag smakat och som absolut fick följa med mig hem i väskan var precis vad man behövde efter ett par kyliga morgontimmar när man suttit och huttrat i bilen. Ja, helt perfekt verkligen. Det längtar jag tillbaka till! Gå upp klockan fyra, ladda med lite kaffe eller te och sen sätta sig i safaribilen, inte mycket som slår det faktiskt.


Hound Dog - Elvis Presley

Det snöar fortfarande sjukt mycket ute och några bilder blir det inte, inga bra bilder i alla fall.
Så blir en till bild från tidigare i veckan, Falun by night. Det ser verkligen ut som en hund kissat över hela bilden, skumma färger...

Muffins - Björn Rosentström

I brist på annat att skriva eller bilder att lägga upp så kan jag bara meddela att jag jobbat min första dag och det blev ett pass från 7.30 - 16.00. Väl hemma igen har jag virkat en mössa och en vante (av två såklart..) trodde virkning skulle ta lång tid och vara bra tidsfördriv,men tydligen inte, gick väldigt fort. Bild kommer senare.

Delar så länge med mig av några lyckade muffins!

Kladdkakemuffins med maräng och chokladtopping.

Gjorde vanliga kladdkakemuffins som jag gräddade ungefär halva tiden, vispade sedan ihop maräng och hällde på varje muffins och ställde in dem i ugnen igen. När jag tog ut dem ringlade jag över smält choklad för syns och smaks skull. Resultatet blev kladdiga chokladmuffins med seg maräng, en kripsig top och smält choklad (surprise!)

Det blev väldigt gott i alla fall =)

Snow Song - Ron Pope

Idag är det kind of snöstorm ute och jag har gått 1 + 1 timme i detta underbara väder, yeey.
Bestämde mig för att gena genom skogen sista biten (annan skog än igår) och sjönk ner till hälften av låren i den djupa snön, wonderful! Det ångrade jag ganska snabbt, men kunde inte vända och gå tillbaka hela vägen så kom istället in helt snöig och hann såklart inte få bort det innan det började smälta.

Efter x antal avsnitt av sjukhuset så är jag nu torr igen och sitter i soffan med syster som tittar på Friends, något jag aldrig förstått mig på.. men syster skrattar i alla fall, så det är väl bra (hon bad mig skriva detta ;) )

Har för övrigt skaffat mig jobb idag med, toppen, äntligen nått annat än soffpotatis för ett tag. ^^

Inga bra bilder pga snön som rent ut sagt öser ner, så bjuder på ett par bilder från gårdagen istället. Enjoy!


Jai Ho - Slumdog Millionaire Soundtrack

Slumdog Millionaire Taj Mahal tajmahal elinfotar.blogg.se India Indien foto Agra
I november 2010 var jag i Indien tillsammans med några från skolan. Det var ingen nöjesresa direkt, men vi hade ett par dagar då vi var äkta turister (nästan i alla fall) och vi såg bland annat Taj Mahal (som jag till mångas förvåning inte visste vad det var när de började prata om det..) Dagen har en minnesvärd och väldigt rolig historia bakom sig och är någonting som jag aldrig kommer glömma. Vi fick se Indien vakna till liv, stå allra först i en lång kö och framför allt; vi fick se och ta bilder på Taj Mahal utan en massa turister som förstör fotona.

men..vi sprang för det. Och så många chanser hade man inte att ta bra bilder för snart strömmade alla japaner och övriga turister förbi oss = inte så kul att ta bilder längre...


Train - 3 Doors Down

Självklart så kom tåget precis när jag kom ner till järnvägen - som alltid.
Inte heller hade jag tänkt på att det snöat hela eftermiddagen dagen innan så jag pulsade igenom djup snö eftersom jag valt att gena genom skogen x.x km, istället för att gå 2 km vanliga vägen..
tåg train elinfotar.blogg.se falun järnväg tåg i bergslagen
train tåg falun elinfotar.blogg.se

Darkness on the Edge of Town - Bruce Springsteen



Att gå ensam i vintermörkret när det är snö och det finns någon slags ljuskälla inom räckhåll. Det blir aldrig riktigt mörkt, som mest blir det bara väldigt skumt.

Coffee Shop - Red Hot Chili Peppers

elinfotar.blogg.se kaffe coffee shop

Snow (Hey Oh) - Red Hot Chili Peppers





The start of something new


Någonstans måste ju bilderna man tar samlas, och vad passar väl inte bättre i dessa tider än en blogg?

Välkommen hit, kommentera och gilla gärna bilderna - det blir roligare så =)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0